Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Lőrincz L. László titkai Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 08.

ImageLőrincz L. László december 12-én (szombaton), délután 17 órától dedikálja könyveit Székesfehérváron, a Koronázó téri Alexandra Könyváruházban. Az íróval legutóbb akkor találkoztam, amikor kétkötetes könyvét, a „Portugál április” -t mutatta be városunkban. A Galaktika- és Arany Meteor-díjas alkotót akkor annyira megrohamozták rajongói, hogy közel egy órát kellett várnom arra, hogy beszélgethessek vele. (Az interjút alább olvashatják el.)

Tovább...
 
Nagybányai festők Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 04.

ImageNeves festőművészek látogattak el Erdélyből Székesfehérvárra, hogy eleget tegyenek a Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör meghívásának. Az alkotókat a Platán Hotel Galériájában megnyíló tárlatra invitáltak a vendéglátók. A kiállításon mintegy negyvennyolc festményt csodálhattak meg a betérők.

Tovább...
 
Fotókiállítás Kincsesbányán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 04.

ImageA Kincs-Kultúra-Sport Egyesület Fotoklub fényzsonglőrei ismét megmutatja a világ minden szegletét úgy, ahogy a mindennapi szem nem láthatja. „Az első nyári kiállítás hatalmas sikere, arra buzdított minket, hogy egy karácsonyi ajándékot nyújtsunk a képeinkkel.” – mondta honlapunknak Lőrincz László, aki Pataki Gyulával közösen szervezték meg a tárlatot.

Tovább...
 
Fogyatékkal is gazdagon Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2009. december 03.

ImageA fogyatékosok világnapja alkalmából a Szent István Művelődési Ház és a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány "Más szempontból" címmel nyitott egy kicsiny kiállítást az épület előcsarnokában. A képeket Rajczy Mátyás készítette, aki - mint elmondta - egy kecsegtető díjnak és így egy kiválóan sikerült tesztnek köszönheti talán, hogy fogyatékossága ellenére rendes iskolába került, így kedve szerint juthatott előre. Ma már kedvenc hobbijának is élhet, a természetet fotózza. Hogy hogyan, bárki megtekintheti.

Tovább...
 
Kiállítások a Székesfehérvár-ért Művészkör szervezésében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 01.

ImageKovács Emil Lajos, Baráth Csaba és Czirjék Lajos festmény-kiállításával kezdődik meg a Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör decemberi program-sorozata. A nagybányai festőművészek alkotásai e hét szerdán, 17 órától láthatók a székesfehérvári Platán Hotel Galériában – egy hónapon át.

Tovább...
 
"Más szempontból" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 01.

ImageKiss János helynök, prépost nyitja meg a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány „Más szempontból” című fotókiállítását a Szent István Művelődési Házban. A programra december 2-án (szerdán), 16 órakor kerül sor. A Székesfehérvári Püspökség tájékoztatása szerit a tárlatra azért kerül sor, mert az Alapítvány így kívánja meg ráirányítani a társadalom figyelmét az autizmussal élőkre és alkotásaikra. Az est külön aktualitását pedig a Fogyatékosok Világnapja adja.

 
Kiállítás és Művészeti vásár a Bányatónál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 28.

Image„Szeretnénk egy jó hangulatú estét szerezni a közönségnek, tombolával - festmények és értékes tárgyak kisorsolásával -, tortával, és érdekes beszámolóval.” – nyilatkozta honlapunknak Simon M. Veronika Munkácsy-érmes festőművésznő, amikor a december 8-ára tervezett művészeti délutánról kérdeztük. A 17 órakor kezdődő programon táncosok, versmondók és énekesek szórakoztatják majd a közönséget, akiket finom ételek és italok is várják.

Tovább...
 
Jótékonysági Ghimes koncert! Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2009. november 28.

ImageDecember 17-én (csütörtökön) 18.30 órakor az ARÉV Sportcsarnokban koncertezik a felnőttek és gyerekek közt egyaránt népszerű Ghimes, és ahogy a szervező Lénia2 Kft. nevében nyilatkozó Posch Dániel bejelentette, a fenti összegért a Fejér Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Központjának munkatársai különféle készségfejlesztő játékokat vásárolhatnak a fehérvári TomCat játékboltban.

Tovább...
 
Rumba, Cha-cha-cha, szamba... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 25.

ImageNovember 28-án ismét megrendezésre kerül Székesfehérváron az Alba Regia Országos Táncverseny. Az évtizedes hagyományokkal rendelkező eseményen ezúttal is standard és latin amerikai táncokban egyaránt megmérettetik magukat az ország minden pontjáról érkező tapasztalt versenytáncos párok.

Tovább...
 
Somorjai Ferencre emlékezve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 23.

ImageSzent Ferenc ünnepén, december 3-án (csütörtökön), 19 órakor Somorjai Ferencre emlékeznek barátai a Barátok templomában, ahol egy hangversenyt rendeznek a híres zenetanár tiszteletére. A programonon szerepel többek között: J. S. Bach: C-dúr prelúdium Koloss István – orgona és fúga / BWV. 531. / Franz Biebl: Ave Maria a Teleki Blanka Gimnázium / Kodály Zoltán: Adventi ének Vegyeskara / Farkas Ferenc - Pető Sándor: Vezényel: Auth Ágnes Felhok ciklus – részletek Elvándorol a madár…

Tovább...
 
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2009. november 20.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Kulturális és Turisztikai Bizottsága pályázatot hirdet „Kiskarácsony, Nagykarácsony" címmel a 2009. évi Fehérvári Adventi rendezvények alkalmából. Várják mindazon Székesfehérváron működő virágkötők és virágárusok jelentkezését, akik az ünnephez kapcsolódó adventi koszorú készítésével részt kívánnak venni a pályázaton. Minden pályázó saját költségén elkészítheti az általa megálmodott adventi koszorút, amelyen egyéni készítésű díszítőelemeket is felhasználhat.

Tovább...
 
<< Első < Előző 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5512 - 5522 / 6234